PAUL DEKKER

Paul Dekker (Meisner Techniek & Grotowski Techniek) groeide op in een landelijke en natuurrijke omgeving als zoon van een vader die landbouwer was en een kunstzinnige moeder, studeerde docent/regie aan de Toneelacademie Maastricht (samen met Johan Simons richting acteren), acteren aan de Willam Esper Studio NYC, en trainde in totaal drie jaar in de VS onder leiding en supervisie van William Esper door wie hij ook opgeleid werd als docent Meisner techniek. Observeerde tevens drie jaar lang alle andere lessen en alle regies aan de Williams Esper Studio NYC en de MFA/BFA Professional Actor & Director Program Rutgers University’s Mason Gross School of the Arts NJ (waar William Esper hoofd was). Observeerde o.a. Meisner-docenten Suzanne Esper, Maggie Flanigan, Barbara Marchant, Vicky Hart, en Terry Knickerbocker. Tijdens zijn Meisner training was hij studiegenoot van o.a. Sam Rockwell, John Frey, Elizabeth Mestnik, Deb Jackel, Karen Chamberlain, Kevin Kuhlke, etc… . William & Suzanne Esper bezochten hem in België/Nederland, waar zij samen een werkbezoek brachten aan de Toneelacademie Maastricht.

 

Met Loyd Williamson trainde hij de Williamson Beweging techniek voor Acteurs aan de Actor’s Movement Studio NYC. Met Oene Zwietink bestudeerde hij de Maastrichtse Methode voor Spraaktraining van Acteurs, ontwikkeld aan de Toneelacademie Maastricht. Trainde met Jersy Grotowski, met alle medewerkers van Grotowski’s Theater Laboratorium, en met Thomas Richardson, James Slowiak, en Jairo Cuesta aan The Open Program of the Workcenter of Jerzy Grotowski & Thomas Richards. Werkte met Stephen Wangh en Kevin Kuhlke aan de NYU afdeling ETW - Experimental Theatre Wing. Was kort assistent van Ryszard Cieslak, Grotowski’s premier acteur met wie hij bevriend was. Werkte met Eugenio Barba en verscheidene acteurs van Odin Theater. Studeerde aan en is betrokken bij de Academy of Advaita (Amsterdam, Houston, Londen, Chennai en München). Werkte o.a. aan Toneelacademie Maastricht, Theater Opleiding Fontys Hogeschool voor de Kunsten Eindhoven - Tilburg (mede oprichter en kern-docent), Theaterschool Utrecht, Koningstheateracademie Den Bosch en South West Academy of Dramatic Arts - Bristol U.K. Gaf gastlessen op verschillende theateropleidingen. Onder zijn studenten behoorden oa Monic Hendrickx, Hans Kesting, Jeroen Willems, Theo Maassen, Luudgard Willems, Hans Teeuwen, Louise Korthals, Stefan Hendrikx, Ellen Schoeters, Tineke Ann Robson, Eline Havenaar, etc.... 

 

Was medeoprichter van Toneelgroep Maastricht, Theatergroep Weliswaar Eindhoven, en La Troupe du Labyrinthe Paris. Zijn lange contact met Kevin Kuhlke (docent NYU’s Tisch School of the Arts, Theater Dep.) kent een voortdurende interactie m.b.t. het vak. Ook met de verschillende Meisner studio's in de VS en Europa wordt contact onderhouden.

 

Geeft leiding aan Stichting Meisner Acteerstudio: Opleiding & Productie - ’s-Hertogenbosch (eerste Meisner Studio in Europa sinds 1993), waar hij met een team van professionele en gespecialiseerde docenten, acteurs traint volgens de Meisner techniek. Zijn toewijding is gericht op authenticiteit en techniek van de acteur. Daartoe biedt hij een duidelijke en gerichte training aan, die een uitdagende en ondersteunende omgeving vormt om te groeien in creativiteit en ambachtelijkheid. Tevens is hij auteur van ‘De Realiteit van Acteren - Fundamentele Principes & Vaardigheden van Acteren’ (ISBN: 9789081477604) en ‘Voor- & Achterkant van Acteren’ (ISBN: 978-90-814776-1-1)  


pauldekker@meisneracteerstudio.nl

0615518059

 
ELSA VAN DER HEIJDEN

Elsa van der Heijden (Beweging) is gespecialiseerd in de relatie acteren en bewegen. Zij volgde een klassieke dans opleiding in Nederland, trainde The Williamson Technique for Actors met Loyd Williamson in NYC, studeerde de Meisner-Esper Techniek aan de Acteer Studio Paul Dekker en heeft jaren zelf internationaal gedanst. Zij is een van de grondleggers van de expressionistische dans in de jaren '80 in Nederland: het Dans Collectief - Tilburg. Elsa baseert haar werk oa op de Williamson Techniek en ontwikkelde een eigen methode, die de innerlijke beweging koppelt aan de vorm: Performing Expression Techniek (PET). Zij ontwikkelde zich tot Master-Teacher en is verbonden als bewegings docent aan de Afd. Theater van de Fontys Hoge school voor de Kunsten – Tilburg en heeft haar eigen Dans Compagnie Limburg.

e.vandeheijden@fontys.nl

0611523453

www.danscompagnielimburg.nl

ROGIER KAPPEN

Rogier Kappen (Stem en Spraak) studeerde logopedie in Utrecht. Hij was als docent presentatie jarenlang verbonden aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting Tilburg. Hij heeft een eigen bedrijf RF Consult voor mediatraining en crisiscommunicatie Den Bosch. Hij coacht presentatoren en ‘stemmen’ bij de omroepen. Ook coacht hij beroepssprekers als managers, advocaten, docenten, politici, acteurs, zangers en cabaretiers. Als docent stem en spraak/logopedie is hij verbonden aan de Koningstheateracademie Den Bosch. Rogier ontwikkelde in de loop der jaren een eigen unieke benaderingswijze om de spraak en de stem van de acteur te trainen (oa op basis van de Maastrichtse Methode). Hij speelt met deze training in op de vele eisen die het vak acteren aan de acteur stelt. Het werk van Rogier illustreert op heldere wijze hoe vakmanschap, verdieping en verbeeldingskracht van de acteur in spreek- en stemtechniek tot bloei komen tijdens het acteren. Verder is de samenwerking met het Stemcentrum Maastricht mede ondersteunend aan zijn werk als vooraanstaand stemspecialist.
 

info@rfconsult.nl

0653581078

www.rfconsult.nl

 
LUC PAY

Luc Pay (Dramaturgie/Scriptanalyse) studeerde Germaanse Filologie, gepensioneerd docent middelbaar onderwijs Nederlands-Engels; amateur-acteur bij Toneelgezelschap Epidauros (Brasschaat) waar hij een groot aantal rollen speelde in o.a. Dood van een handelsreiziger, Equus, Het belang van Ernst, The Sunshine Boys, Van de brug af gezien, Escuriaal…. Speelt nog steeds Plato's Apologie van Socrates als een solo theatervoorstelling. Tekstbezorger van Gaston Burssens' Verzameld Proza (1981) en Dagboek (1988); bijdragen over Nederlandse literatuur en taalpolitiek in diverse tijdschriften en andere publicaties, en op http://mededelingen.over-blog.com.

luc.pay@telenet.be

http://facebook.com/luc.pay

www.epidauros.be

MARTIJN HULLEGIE

Martijn Hullegie (Regie / Camera / Casting) studeerde onder meer Nederlands Recht, Theaterwetenschap, voltooide de Nederlandse Film en Televisie Academie (Regie en Montage, 1995) en de driejarige Meisner-Esper Acteer Opleiding aan de Acteer Studio Paul dekker. Hij werkt als theatermaker en schrijft en regisseert films en TV series.

acteerstudio@hullegie.com

0624818101

www.martijnhullegie.nl

BELINDA VAN DOORN

Belinda van Doorn (assistent Meisner Techniek). Reeds 20 jaar regisseuse, docent acteren en acteercoach. Voormalig artistiek directeur Studio Klasse Theater Tilburg.  Al in 1997 kwam Belinda in aanraking met de Meisner acteermethode. Ze werd aanvankelijk getraind door Anna UitdeHaag (Koningstheater academie) en Barbara Marchant (William Esper Studio NYC). Het werd meteen duidelijk: dit is het. Van 2014 t/m 2017 heeft zij o.l.v. Paul Dekker de volledige opleiding gevolgd aan de Acteerstudio Paul Dekker - ’s-Hertogenbosch, waar zij nu, naast haar freelance-werk als regisseur/docent, ook als assistent Meisner Techniek deel uitmaakt van de faculteit.

belinvandoorn@gmail.com

0623559159

BAS ROIJEN

Bas Roijen (assistent Grotowski - en Meisner techniek), alumni Acteerstudio Paul Dekker, werkte daarnaast tevens met Paul Dekker (Grotowski-Techniek), Elsa van der Heijden (beweging), Rogier Kappen (stem/spraak), Marlies Janssens (klank/stem/zang), Montse Guiu Puget/Martijn Hullegie (camera) en studeerde propedeuse creatieve therapie drama. Werkzaam als theaterdocent en theatermaker.

basroijen@meisneracteerstudio.nl

0628654516

KSENIA MARASANOVA

Ksenia Marasanova - van Veen (assistent Grotowski techniek) studeert de Meisner techniek aan de Meisner Acteerstudio - 's-Hertogenbosch, studeerde Grotowski-techniek met Paul Dekker. Werkzaam als improvisatietrainer (o.a. ouder/kind), trainingsactrice, thuisonderwijzeres, studeerde als tolk-vertaler Nederlands/Russisch, ruime ervaring in marshal arts (o.a. Kung fu, Muai Thai, etc....). Speelt gitaar en zingt (luister-)liederen. 

 

kseniamarasanova@meisneracteerstudio.nl

0681474645

ERWIN DEKKER

Erwin Dekker (assistent Meisner techniek) alumni Meisner Acteerstudio, studeerde Lichtenberger techniek bij Marlies Janssens, Grotowski-techniek bij Paul Dekker, Williamson techniek bij Elsa van der Heijden en volgde stem/spraak training van Rogier Kappen. Studeerde Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool van Amsterdam. Volgt momenteel een opleiding NLP practitioner. Is werkzaam als acteur, theaterdocent en theatermaker.

 

erwindekker@meisneracteerstudio.nl

0645528664

MARNIX MULDER

Marnix Mulder (Regie) Marnix Mulder studeerde Docent/Regie aan de Theateropleiding Eindoven, is freelance regisseur en tevens consulent, regisseur en docent bij het Toneelhuis LFA (Limburgse Federatie voor Amateurtoneel).

 

rapalje99@hotmail.com

0651326773

Werner Koenen (assistent Meisner techniek) alumni Meisner Acteerstudio, trainde camera-acteren bij Martijn Hullegie, scriptanalyse bij Luc Pay, Lichtenberger techniek bij Marlies Janssens, Williamson techniek bij Elsa van der Heijden en volgde stem/spraak training van Rogier Kappen, afgestudeerd IVA Business School. Speelt met alumni van de acteerstudio in toneelproducties oa een huiskamer toneelgroep, en is actief als acteur voor film en televisie oa langspeelfilm 'Perfect Cadeau' regie Martijn Hullegie. Doceerde Meisner techniek aan De Koningstheateracademie voor Kleinkunst & Cabaret en geeft workshops en presentaties over de Meisner techniek. 

werner@wernerkoenen.nl 
0651377769
www.wernerkoenen.nl 

WERNER KOENEN